Bronislaw Krzysztof Glod

 

Full version of papers

 

2005

 

1.        C. Kowalski, Z. Roliński, T. Sławik, B.K. Głód, Determination of Norfloxacin in Chicken Tissues by HPLC with Fluorescence Detection, J. Liquid Chromatogr. & Rel. Technol., 28(2005)121-136; Excerpta Vet., 44(2005)96.

2.        A. Bielejewska, B.K. Głód, RP-HPLC Separation of Acetic and Trifluoroacetic Acids Using Mobile Phase Containing Ion Interaction Reagent and Without Buffer, Chem. Anal. (Warsaw), 50(2005)387-395.

3.        B.K. Głód, C. Kowalski, Wolne rodniki i stres oksydacyjny, in XIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych (XIII International Scientific Conference: Progress in Technology of Vegetable Fats), Wyd. IPMiT Warszawa 2005, pp 1-10.

4.        B.K. Głód, C. Kowalski, Metody oznaczania stresu oksydacyjnego i całkowitego potencjału antyoksydacyjnego oraz ich zastosowanie w badaniach biomedycznych, in XIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Postępy w Technologii Tłuszczów Roślinnych (XIII International Scientific Conference: Progress in Technology of Vegetable Fats), Wyd. IPMiT Warszawa 2005, pp 11-22.

5.        K. Kaczmarski, M. Mori, B. Głód, T. Kowalska, K. Tanaka, Modeling of ion-exclusion and vacancy ion-exclusion chromatography on a strongly acidic cation-exchange resin in the H+ form, Acta Chromatogr., 15(2005)66-81.

6.        B.K. Głód, P. Grieb, Estimation of Antioxidative Properties of Phenylacetic Acids Using Ion Exclusion Chromato­graphy, CPS: medichem/0404001; (Chem. Prepr. Arch. 2004, 4, 26-43).

7.        B.K. Głód, P. Grieb, Estimation of Antioxidative Properties of Phenylacetic Acids Using Ion Exclusion Chromato­graphy, Acta Chromatogr., 15(2005)258-268.

8.        B.K. Głód, K.I. Stańczak, Application of RP-HPLC-ED Assay to Analysis of the Blood of Parkinson’s Disease Patients, Acta Chromatogr., 15(2005)276-288.

9.        B.K. Glód, K. Stanczak, A. Wozniak, A Modified Analytical Method for Total Antioxidant Potential Assay Using RP-HPLC with Electrochemical Detection and Its Application for Pro- and Antioxidative Properties of Dopamine Measurement, J. Chromatogr. Sci., 43(2005)174-178.

10.    C. Kowalski, B.K. Głód, A. Konior, A. Stafiej, M. Pomorska, Total Antioxidant Potential Measurement Using Improved Fluorometric Assay, Medycyna Wet., 61S(2005)41.

11.    B.K. Głód, C. Kowalski, Indirect Detection in Ion Exclusion Chromatography, The XXIXth Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2005)13-16.

12.    M. Asztemborska, K. Kaczmarski, E. Zbaraża, T. Kowalska, B.K. Głód, Vacant Reversed Phase High Performance Liquid Chromatography (vRP-HPLC), The XXIXth Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2005)51-53.

 

2006

 

13.    C. Kowalski, M. Pomorska, B.K. Głód, A. Konior, Zastosowanie metody fluorometrycznej do oszacowania całkowitego potencjału antyoksydacyjnego (Total antioxidant measurement using improved fluorometric assay), Ann. Univer. M. Curie-Skłodowska, sectio DD Medicina Veterinaria, 61(2006)55-59.

14.    B.K. Głód, K. Kaczmarski, M.H. Baumann, Application of Mass Spectrometry to the Determination of Total Antioxidant Potential, Chem. Anal. (Warsaw), 51(2006)51-64.

15.    E. Węgrzyn, S. Grześkiewicz, W. Popławska, B.K. Głód, Udoskonalona metoda oznaczania ośmiu kancerogennych WWA w olejach jadalnych przy zastosowaniu RP-HPLC-FLD oraz preparatywnej SEC, Tłuszcze jadalne, 41(2006)53-64.

16.    M. Mori, H. Itabashi, M.I.H. Helaleh, K. Kaczmarski, B. Głód, T. Kowalska, Q. Xu, M. Ikedo, W. Hu, K. Tanaka, Vacancy ion-exclusion chromatography of inorganic acids on a weakly acidic cation-exchange resin column, J. Chromatogr. A, 1118(2006)41-45.

17.    B.K. Głód, E. Olszewska, Free Radicals, Total Antioxidant Potential and Their Analysis Using High Performance Liquid Chromatography, The Jubilee XXXth Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2006)13-24.

18.    K. Pypowski, B.K. Głód, I. Uszyńska, N. Erchak, Application of SEC and RP-HPLC to the Investigation Mechanism of Hydrogermylation Reaction Producing Tribenzylgermanyl Derivatives, The Jubilee XXXth Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2006)40-43.

19.    M. Sajewicz, H.-E. Hauck, G. Drabik, E. Namysło, B. Głód, T. Kowalska, Tracing Possible Structural Asymmetry of Silica Gel Used for Precoating Thin-Layer Chromatography Plates, JPC - J. Planar. Chromatogr. – Mod. TLC, 19(2006)278-281.

20.    E. Węgrzyn, S. Grześkiewicz, W. Popławska, B.K. Głód, Modified Analytical Method for Polycyclic Aromatic Hydrocarbons, Using SEC for Sample Preparation and RP-HPLC with Fluorescence Detection. Application to Different Ford Samples, Acta Chromatogr., 17(2006)233-264.

21.    B.K. Głód, E. Olszewska, P. Piszcz, Wolne rodniki a stres oksydacyjny (Free Radicals and Oxydative Stress), Tluszcze Jadalne, 3-4(2006) 254-263.

22.    B.K. Głód, E. Olszewska, P. Piszcz, Całkowity potencjał antyoksydacyjny: jego oznaczanie oraz zastosowanie w badaniach biomedycznych (Total Antioxidant Potential: Its Meaning and Application in Biological Testing), Tluszcze Jadalne, 3-4(2006)264-274.

23.    B.K. Głód, Total Antioxidant Potential Measurement Using Improved Photometric Assay, Tluszcze Jadalne, 3-4(2006)275-281.

24.    B.K. Głód, A. Konior, Udoskonalona fluorometryczna metoda pomiaru całkowitego potencjału antyoksydacyjnego (Total Antioxidant Potential Measurement Using Improved Fluorometric Assay), Tluszcze Jadalne, 3-4(2006)282-288.

25.    E. Węgrzyn, S. Grześkiewicz, W. Popławska, B.K. Głód, Modified Analytical Assay for PAH Using RP-HPLC with Fluorescence Detection and SEC for Sample Preparation and its Application for Different Food Sampels; Scientific Programme of the International Workshop "Foods to Dye for - Contaminants - sampling, analysis, legal limits" 6 th and 7 th November 2006 Cyprus; (http://www.aoaceurope.com/posters.htm).

26.    B.K. Głód, E. Olszewska, RP-HPLC-ED measurements of the total antioxidant potential: Comparison to the standard photometric method; Scientific Programme of the International Workshop "Foods to Dye for - Contaminants - sampling, analysis, legal limits" 6 th and 7 th November 2006 Cyprus; (http://www.aoaceurope.com/posters.htm).

 

2007

 

27.    K. Kaczmarski, W. Zapała, W. Wanat, M. Mori, B.K. Głód, T. Kowalska, Modeling of ion-exclusion and vacancy ion-exclusion chromatography in analytical and concentration overload conditions, J. Chromatogr. Sci., 45(2007)6-15.

28.    B.K. Głód, E. Węgrzyn, S. Grześkiewicz, W. Popławska, Validation and Estimation of Uncertainty for the Determination of PAHs Using RP-HPLC with Fluorescence Detection and SEC for Sample Preparation, Tłuszcze jadalne, 42(2007)61-71.

29.    P. Piszcz, K. Czajka, J. Czajka, B.K. Głód, Total Antioxidant Potential Measurements Using RP-HPLC with Fluorescence Detection, The XXXIst Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2007)18-22.

30.    P. Piszcz, M. Suszek, S. Grześkiewicz, B.K. Głód, Analysis of PAH’s in Food Using Improved GC/MS and RP-HPLC Assays: Influence of Temperature on Selectivity, The XXXIst Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2007)23-29.

31.    P. Piszcz, L. Świątek, K. Pypowski, N. Erchak, B.K. Głód,, Investigation of the Hydrogermylation Reaction Mechyanism Using Different HPLC Systems, The XXXIst Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2007)30-37.

32.    T. Zieliński, A. Drabik, W. Pakszys, P. Piszcz, B.K. Głód, Can Tremor and L-dopa, Using ED-HPLC, Measurements be Used in the ParkinsonDiagnosis? The XXXIst Symposium “Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds, Annex(2007)60-64.

33.    B.K. Głód, P. Piszcz, Wysokosprawna chromatografia cieczowa:Podstaway teoretyczne, Wydawni­ctwo Akademii Podlaskiej, Siedlce 2007.

34.    P. Piszcz, M. Suszek, S. Grześkiewicz, B.K. Głód, Analysis of PAH’s in Food UsingImproved GC/MS and RP-HPLC Assays: Influence of Temperature on Selectivity, Tl. jad., 42(2007)193-200.

35.    M. Asztemborska, B.K. Głód, Vacant Reversed Phase High Performance Liquid Chromatography (vVRP-HPLC): Separation of Fatty Acids, Tl. jad., 42(2007)201-206.

 

 

   

Have a nice trip to home !